Terveet jalat – kurssit

Terveet jalat, vahvat lihakset ja taitojen kehittyminen kulkevat kaikki käsi kädessä, yhtä matkaa!

Mihin taitoluistelijan heikko jalkaterien ja lantion hallinta vaikuttaa? Urheilijalle jalkojen ja kehon hallinta on oppimisen perusedellytys. Jalkaterien hallinta vaikuttaa mm. seisoma asentoon. Liikkeiden tuottaminen ryhdittömillä jalkaterillä on työläämpää ja taitojen oppiminen hidastuu. Lantio on liikehallinnan keskus ja heikko lantion lihaksisto hidastaa myös liikkeiden oppimista. Heikkoudet saattavat aiheuttaa mm. rasitusvammoja, joiden syntyä Terveet jalat taidoiksi- kurssit myös auttavat ehkäisemään. Harjoittelemme harjoitusvideoiden avulla jalkaterien ja lantion hallintaa. Harjoituksia tehdään sekä maalla, että tasapainolautaa eli ns. piruettilautaa hyväksi käyttäen.

Tasapainolaudalla tehtävät Terveet jalat taidoiksi- kurssit ovat myös on myös äärimmäisen tehokas harjoittelumuoto jalkojen ja ryhdin ongelmista kärsiville ja meille kaikille, jotka haluamme huolehtia jalkojen hyvinvoinnista. Lue aiheesta lisää sivun alareunasta.

Sinulle, jolla on ongelmia jalkojen ryhdin kanssa
Jo syntyneitä ongelmia on mahdollista korjata harjoittelulla. Kursseilta saat itsellesi apua jalkaterän lihasten ja lantion hallinnan vahvistamiseen. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa huoltamaan itseään!

Sinulle, joka haluat huolehtia jalkojesi hyvinvoinnista
Jalkaterän ja lantion lihaksia tulee ja voi vahvistaa kuten muitakin lihaksiamme. Rasitusvammoja kannattaa ennalta ehkäistä ja varsinkin silloin kun vartalossa tapahtuu muutoksia ja jalkaterän lihaksisto joutuu normaalia kovemalle rasitukselle esim. jalan kasvun, painon nousun tai raskauden myötä. Pidä huolta itsestäsi – olet sen arvoinen!

Pieni vinkki vielä tasapainolaudan käytöstä vahvistavana apuvälineenä: ”Kaikilla meillä on aluksi vaikeuksia hallita tasapainolautaa. Laudalla seisominen ja taiteilu mm. pyöriminen vahvistaa jalkaterän lihaksia erinomaisesti. Myös temppuilu laudalla on hauskaa! Mitä parempi ryhti sinulla on jalkaterissä, sitä helpompi sinun on seistä lantion päällä, vartalo ryhdikkäänä.”

Pia Hartman, Terve urheilija-kouluttaja